Portable energie voor hengelsport, outdoor, watersport | Voor 12.00 besteld de volgende werkdag verzonden | Verzending vanaf € 5,95

Veelgestelde vragen

PRODUCT EN GEBRUIK

1. Kan ik de 12V25 / 12V50 /24V50 Angling li-ion accu gebruiken met mijn elektromotor?
Het voltage van onze 12V accu's is iets hoger dan van een lood-accu, raadpleeg daarom de handleiding van uw elektromotor en gebruik de accu alleen indien uw elektromotor een ingangsvoltage tot 16.8V accepteert. De 24V50 Angling li-ion accu werkt met alle gangbare 24V elektromotoren. Raadpleeg bij twijfel de leverancier van uw elektromotor.

2. Hoe sluit ik mijn elektromotor veilig aan op de 12V25 / 12V50 / 24V50 accu?
Gebruik kabels van voldoende dikte en (ANEN) stekkerverbindingen om uw elektromotor aan te sluiten op de accu voor veilig gebruik, zoals de Quick Connect EM kabel, en plaats altijd een geschikte zekering tussen de accu en elektromotor om beiden te beschermen. Gebruik in geen geval krokodillenklemmen om uw elektromotor op de accu aan te sluiten! Deze verbindingen zijn niet veilig en kunnen tot een grote hitteontwikkeling leiden met gevaarlijke situaties en beschadiging van uw elektromotor en accu. Schade door verkeerde verbindingen en bekabeling is nadrukkelijk uitgesloten van garantie

3. Hoe lang kan ik varen met de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu?
Dit hangt af van het type elektromotor en de omstandigheden (stroming, wind, temperatuur). Bij de productinformatie staat dit in meer detail aangegeven.

4. Hoe kan het dat de 12V50 Angling li-on accu een loodaccu van 12V105 in de praktijk kan vervangen?
Dat heeft te maken met de li-ion techniek. In tegenstelling tot lood-accu's (die tot max 50% tot 70% mogen worden ontladen) mogen onze li-ion accu's volledig worden ontladen. Ook is de hoeveelheid energie bij ontlading in 20 uur, of ontlading in 1 uur nagenoeg hetzelfde. Bij een lood-accu is dit niet zo: de capaciteit bij ontlading in 1 uur of 5 uur is veel lager dan dan bij 20 uur. Dus wat er op de sticker staat zit in er in de praktijk van de hengelsport (ontlading tot 100% en in 5 uur ontladen) niet in. Door deze twee oorzaken is het in de praktijk zo dat de effectieve vaartijd van onze li-ion accu vergelijkbaar is met een lood-accu van 12V105Ah. Dit is ook in de praktijk getest door veeleisende karpervissers en roofvissers. Je kunt het vergelijken met verlichting: een ouderwetse 60W gloeilamp geeft evenveel licht als een 10W ledlamp. De gloeilamp verbruikt dus veel meer energie, die dus verloren gaat aan warmte. Zo is het dus ook met lood-accu's vs li-ion accu's.

5. Hoe diep kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu ontladen?
De accu is beveiligd tegen misbruik door een batterij management systeem (BMS) en kan zonder nadelig effect op levensduur of prestaties tot 100% worden ontladen. 

6. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling accu ook gebruiken met een 24V elektromotor?
Dat is helaas niet mogelijk, en raden wij af. De voltages worden in de meeste gevallen te hoog om veilig gebruik te garanderen. Speciaal voor gebruik met 24V elektromotoren is er de 24V50 Angling li-ion accu. Alle productinformatie vindt u hier

7. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-ion accu ook gebruiken met 12V DC/230VAC omvormer?
Dit is mogelijk, maar je hebt wel een omvormer nodig die een ingangvoltage heeft van 12V-17V. De meeste omvormers hebben dit niet. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw omvormer.

8. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu ook met een fishfinder gebruiken?
Ja, dit kan. De meeste fishfinders (met ingangsvoltage 12V-17V) kunnen zonder extra aanpassingen aangesloten worden op de accu. Bepaalde type fishfinders (zoals de Raymarine Dragonfly) hebben een lager ingangsvoltage. Om die aan te sluiten is een 12V DC stabilisator nodig die tussen de accu en de fishfinder geplaatst dient te worden.

9. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-ion accu gebruiken om mijn buitenboordmotor of auto mee te starten?
Nee, dat kan niet. Onze li-ion accu's zijn ontwikkeld voor langdurige ontlading zoals met een elektromotor en zijn ongeschikt als startaccu. De piekstroom die gevraagd wordt zal de accu onherstelbaar beschadigen. Een start-accu is de beste oplossing.

10. Zijn de accu's waterdicht?
De accu is spatwaterdicht volgens de IP54 norm. Gebruik om problemen te voorkomen een accubak en plaats de accu rechtop op een verhoging om te voorkomen dat de accu in het water staat, of water via de bovenzijde de accu kan beschadigen.  Indien u een accu draagtas gebruikt waarin de accu op zijn kant wordt geplaatst moet u voorkomen dat er (regen) water in de tas blijft staan omdat dit de accu kan beschadigen. Waterschade door verkeerd gebruik is nadrukkelijk uitgesloten van garantie. 

LADEN

1. Hoe lang duurt het laden van de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu, kan dat ook tussentijds?
Het laden met de bijpassende 16.8V8A li-ion acculader duurt ongeveer 3 uur (12V25 Angling li-ion accu) respectievelijk 6 uur (12V50 Angling li-ion accu). Je kunt ook tussentijds bijladen. Ook mag de laadcyclus worden afgebroken of niet worden afgemaakt zonder nadelig effect op de prestaties of levensduur van de accu.

2. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu ook laden met een lood-accu (druppel) lader?
Dat kan niet. Lood-accu's worden op een ander voltage en met een ander laadprofiel geladen dan onze li-ion accu's. Je hebt een speciale li-ion acculader nodig (met een uitgangsvoltage van 16.8V, max 10A, en een CC/CV laadprofiel). Gebruik je toch een lood-accu lader dan zal deze de accu niet beschadigen maar tot maximaal 30% volladen.

3. Kan ik de 12V25 / 12V50 Angling li-ion accu opladen met een zonnepaneel?
Dat kan. Wel heb je een speciale solar laadregelaar nodig die het juiste voltage en laadprofiel levert voor onze accu's. Meer informatie kun je hier vinden.

4. Hoe kan ik het beste de accu's laden als ze voor langere tijd niet worden gebruikt, zoals in de winter?
We raden aan de accu's voor 50-70% vol te laden als ze voor langere tijd niet worden gebruikt, en de acculader en andere apparatuur los te koppelen van de accupolen. Doordat er nauwelijks sprake is van zelfontlading (~ 2-3% per maand) is de accu ook na de winterperiode niet leeg. De power-knop aan de bovenzijde van de accu (bij sommige modellen aanwezig) dient uitgeschakeld te zijn. Er is dus ook geen druppellader nodig. Voor het eerste gebruik na langere tijd van niet gebruiken raden we aan om de accu volledig vol te laden.

5. Kan ik mijn GSM of Tablet opladen met de 12V25 / 12V50 Angling / 12V11 li-ion accu?
Dat kan zeker. In het nieuwste model van onze accu's is een dubbele USB aansluiting op de accu zelf! Voor de 12V11 accu is er een handige USB Adapter Duo verkrijgbaar om GSM of Tablet op te laden.

GARANTIE

1. Hoe zit het met garantie?
Wij hebben een garantietermijn van 2 jaar op de accu's, en 1 jaar op de randapparatuur. Waterschade door verkeerd gebruik is nadrukkelijk uitgesloten van garantie.  Zie voor de exacte garantievoorwaarden en uitsluitingen de algemene voorwaarden.

 

 

Daarom Rebelcell!

  • Portable energie voor hengelsport, outdoor en watersport
  • Intensief getest in de praktijk
  • gebruikersvriendelijk met lange levensduur

Veilig betalen

   
   
  


Verzendpartners