Portable energie voor hengelsport, outdoor, watersport | Voor 12.00 besteld de volgende werkdag verzonden | Verzending vanaf € 5,95

  • Home
  • /
  • Nieuw! Rebelcell introduceert 12V70 AV en 12V140 AV accu´s

Rebelcell introduceert nieuwe twee nieuwe accu’s voor elektrisch varen en hengelsport

De 12V70 AV en 12V140 AV li-ion accu's kennen de voordelen van onze 12V50 en 12V100 accu's (constante stuwkracht, hoog gebruiksgemak, laag gewicht) met een aantal extra voordelen in het gebruik. Ze zijn zonder restricties te gebruiken met 12V elektromotoren, dieptemeters en omvormers en ook is de vaartijd substantieel langer. Dat maakt ze bij uitstek geschikt als krachtbron voor elektrisch varen en de hengelsport.


Aanleiding 

Terwijl 12V elektromotoren (zoals Minn Kota, Motorguide, Haswing) zijn ontwikkeld voor 'kort' gebruik in de hengelsport (lijnen uitvaren, trollen op lage snelheid) worden ze in toenemende mate gebruikt als hoofdaandrijving om elektrisch mee te varen. Daarnaast worden steeds vaker lithium accu's in plaats van lood-accu's gebruikt als krachtbron voor deze motoren. Ondanks deze ontwikkelingen zijn fabrikanten van elektromotoren niet bepaald snel met hun produkten op deze ontwikkelingen aan te passen (uitzondering is de recent geintroduceerde Minn Kota EO die geschikt is voor elektrisch varen én lithium accu's).

Daarom

Daarom hebben wij dus de afgelopen periode gewerkt aan een nieuwe productlijn die zonder restricties te gebruiken is met  alle bekende 12V elektromotoren: de AV productlijn (AV staat voor Adjusted Voltage). Deze accu’s hebben een werk-voltage dat binnen de specificaties valt van 12V elektromotoren en zijn daarmee zowel voor kort gebruik in de hengelsport als voor elektrisch varen geschikt.


Uitgebreid getest in de praktijk

Prototypes van de nieuwe accu zijn uitgebreid getest door hengelsporters met diverse merken elektromotoren (o.a. Minn Kota en Haswing) in Duitsland en Nederland en op basis hiervan introduceren wij twee accu’s: de 12V70 AV (836 Wh) met 12.6V20A acculader en de 12V140 AV (1.67 kWh) met 12.6V35A acculader.


Wat zijn de voordelen?

Kort gezegd kennen de nieuwe accu’s de voordelen (gewicht, constante stuwkracht, gebruiksgemak e.d.) van onze populaire 12V50 en 12V100 li-ion accu met daarbij een aantal extra voordelen

* Elektromotoren: zonder restrictie te gebruiken met alle bekende merken 12V elektromotoren zowel in hengelsport als elektrisch varen (dus ook met Haswing, Motorguide, Rhino). De 12V140 heeft ook een ‘zwaarder’ batterij management systeem waardoor deze ook geschikt is voor gebruik met 12V elektromotoren tot 100A continue ontlaadstroom
* Dieptemeters: met alle merken (Lowrance, Raymarine, Humminbird) te gebruiken zonder noodzaak voor DC stabilisator (dus ook zonder stabilisator te gebruiken met de Raymarine Dragonfly of Axiom).
* Omvormers: te gebruiken met ‘standaard’ verkrijgbare DC-AC omvormers, dus makkelijk langs de waterkant je laptop of andere apparatuur opladen.
* Langere vaartijd: door de hogere capaciteit en het aangepaste voltage is de vaartijd substantieel langer dan met de huidige 12V50 en 12V100 accu’s. Alles wat je moet weten over de nieuwe AV accu's: de veelgestelde vragen

Was er iets mis met jullie ‘oude’ accu’s?
Er is niets mis met onze accu’s en deze zijn voor de hengelsport, mits je de gebruiksrichtlijnen in de handleiding goed opvolgt, uitstekend te gebruiken. Zoals aangegeven zijn er een aantal kenmerken van de AV productlijn die voor klanten voordelen bieden in het gebruik en toepasbaarheid. Wij hebben dan ook geen plannen om de 12V50 en 12V100 van de markt te halen aangezien ze zeer succesvol zijn en er veel vraag naar is.

Wat zijn de belangrijkste verschillen met de 12V50 en 12V100 accu’s ?
De verschillen zitten met name in de toepasbaarheid en technische specificaties. De nieuwe accu’s zijn
- met alle merken 12V-elektromotoren te gebruiken (incl. Haswing, Motorguide, Minn Kota en Rhino) zonder restricties
- geschikt als krachtbron voor langdurig gebruik zoals elektrisch varen
- met alle merken dieptemeters te gebruiken zonder DC stabilisator (incl. de Raymarine Dragonfly).
- met ‘standaard’ verkrijgbare DC-AC omvormers te gebruiken

Blijven de 12V50 en 12V100 op de markt?
Voorlopig zijn er geen plannen om de 12V50 en 12V100 van de markt te halen, aangezien ze zeer succesvol zijn en er veel vraag naar is. Als we zien dat klanten de voorkeur geven aan andere producten kunnen we dit altijd nog opnieuw bekijken.

Kan ik de AV accu’s laden met mijn 12V50 of 12V100 lader?
Nee, dat kan niet. De voltages zijn verschillend en daarom moet je de nieuwe accu’s alleen laden met de acculaders die daarvoor zijn ontwikkeld (12.6V met CC/CV laadprofiel). Om misverstanden te voorkomen hebben we de accu’s, verpakking, stickers etc. een andere kleur gegeven.

Wat zijn de prijzen van de 12V70 AV en 12V140 AV en wanneer zijn deze leverbaar?
De prijzen kun je vinden bij de productdinformatie op onze webshop en de accu's zijn vanaf heden leverbaar. 

Komt er ook een Outdoorbox voor de 12V70 AV of 12V140AV?
Op dit moment hebben we daar nog geen concrete plannen voor.


Dus?

Ben je het sleuren van dei lood-accu's ook zo zat en ben je klaar voor een upgrade? 

 12V11Rebelcell li-on accu mét 12V4A-lader bestellen

Daarom Rebelcell!

  • Portable energie voor hengelsport, outdoor en watersport
  • Intensief getest in de praktijk
  • gebruikersvriendelijk met lange levensduur

Veilig betalen

   
   
  


Logistiek partners